Családi nap az eleki plébánián

Klemm Tamás

Szeptember utolsó napjának délutánján szokatlan mozgolódás vette kezdetét az eleki plébánián: Padok és asztalok kerültek az udvarra, míg a konyhában szorgos kezek nagy adag krumpli meghámozásával foglalatoskodtak. Nem akármilyen főzőcskézésre készültünk, hisz a plébános úr az idei ősszel is meghirdette: a plébánia udvarán családi napot fogunk tartani szombaton.

Az előzetes jelentkezések alapján sosem látott létszámú vendégseregre számítottunk, így valóban szükséges volt megfelelő mennyiségű élelem és bútorzat beszerzése. János atya iskolába küldött üzenetére válaszul több, mint kétszázan jelezték ugyanis, hogy eljönnek az idei családi napra!

Gyülekeznek a vendégek a plébánia udvarán

Gyülekeznek a vendégek az eleki plébánia udvarán

Szombat reggel látható volt, hogy a jelentkezők komolyan is vették, hogy eljönnek a rendezvényre: a plébánia tágas kertje már kilenc óra tájban megtelt vidám gyerekzsivajjal. Gyülekeztek a felnőttek is nagy számban, hiszen a gyerekek szülein kívül sokan eljöttek a kétegyházi és lökösházi hívek közül is. Leültünk a nagy fa alatt felállított padokra, és jókedvű beszélgetés vette kezdetét. Nem nagyon sokáig, hisz kicsivel később az egész vendégsereg felkerekedett, és átmentünk a misére a templomba.

A misét Dr. Kiss-Rigó László püspök úr tartotta plébánosunkkal együtt. A püspök úr megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek a családi napra, és prédikációjában is a családok fontosságáról beszélt a híveknek. Templomunk rég látott ilyen sok embert, talán csak az Elekiek Világtalálkozója alkalmával szoktak ennél többen tartózkodni a padsorokban.

Mise a templomban, Dr. Kiss-Rigó László és Kalaman János

A mise után mindenki visszavonult a plébánia udvarára, ahol kezdetét vette a felhőtlen szórakozás: a felnőttek kedélyesen beszélgettek, a főzésben résztvevők az üst körül sürgölődtek, mindeközben a gyerekek játszottak. Az ebéd elkészülte után mindenki az asztalokhoz ült, és rövid asztali áldás után megízleltük az igazán jól sikerült pörköltet, köszönet érte a szakácsoknak!

Elkészült a pörkölt, kezdődik az ebéd

A finom ebéd után finom süteményeket majszolva folytatódott az ünnep, a gyerekek játékos feladatokból álló vidám versenyben vettek részt, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy sikere volt. A versenyt nemsokára félbeszakította az egyik gyermek édesapjának érkezése, aki vidám bűvészműsorral szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. Erre az alkalomra az udvar déli fala melletti füves terület valódi cirkusszá alakult.

A bűvész a karikás trükköt mutatja be

A bűvész két segédjével érdekesebbnél érdekesebb trükköket adott elő, melyek nagyon tetszettek a gyerekeknek. Idomított oroszlánok és elefántok ugyan nem léptek fel, de a bemutató vége felé mégiscsak előkerült egy valódi óriáskígyó, egy kis borzongással töltve el a csodálkozó közönséget.

Bizton állíthatjuk, hogy aki eljött, jól érezte magát, hiszen mindenkinek jutott egy kis testi-lelki felfrissülés: Hit, barátság, szeretet egyaránt jelen voltak itt, és aki focizni, játszani, szaladgálni szeretett, megtehette ugyanúgy, mint az ínyenc vendégek, akik barátaik körében inkább a rengetegféle finomságot kóstolták végig, legyen az igazán jól sikerült pörkölt vagy a százféle remek sütemény bármelyike!

A bűvész közönsége a mini cirkuszban

Köszönjük minden kedves vendégünknek, hogy ilyen sokan eljöttek – jöjjenek máskor is! -, és természetesen minden kedves segítőnknek a közreműködését, hozzájárulását a nap sikeréhez!

Reklámok

elekfoto névjegye

Fotos aus Elek, fényképek Elekről
Kategória: Események, Hírek
Címke: , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s